Frivillighet, kultur og idrett står sterkt i Senterungdommen fordi gode kulturopplevelser henger sammen med fornøyde innbyggere og høy trivsel. For ungdom er dette viktige arenaer for læring som ikke tilbys i skolen. To av grunnpilarene for kulturen er dugnad og frivillighet. Derfor mener Senterungdommen det er viktig å bidra til lokal aktivitet gjennom kulturskoler, interesseorganisasjoner og idrettsklubber. Frivilligheten representerer også en viktig aktør for å løse samfunnsutfordringer. Det mangfoldige Norge blir gjerne gjenkjent i kulturen. Lokalsamfunnene rundt i landet legger hver dag ned en viktig innsats for kultur og idrett. Videre er det profesjonelle kulturlivet en viktig inspirasjon for å rekruttere flere unge utøvere til både kunst, musikk og idrett. Kulturopplevelsene skal ikke være avhengige av økonomi og alder. Man skal ikke bare leve, man skal også oppleve.
Løsninger:
-
Videreføre den kulturelle skolesekken og den kulturelle spaserstokken.
-
Samarbeide med offentlige og private instanser for å styrke kulturopplevelsen for befolkningen.
-
Legge til rette for at frivillige lag og organisasjoner fortsatt får utdelt midler til videre drift for å opprettholde et bredt og sikkert kulturtilbud.
-
Gjøre det mulig å utvikle kulturskolene gjennom økte midler til kommunene.
-
Videreutvikle anlegg og lokaler som brukes til frivillighet, idrett og kultur.
-
Videreføre kulturstipendet til unge utøvere.
-
Etablere kulturverksted for ungdom gjennom samarbeid med kommuner og fylker.
-
Styrke utdanningen innenfor kunst, kultur og idrett i den videregående skole.
-
Frivillige lag skal få full momskompensasjon for bygging av anlegg.
-
Styrke satsningene på frivillighetssentralene.
-
Styrke samarbeidet mellom kultur- og idrettslag og skolen for bedre å kunne tilrettelegge, gi støtte og utvikle barnets- og ungdommens sosiale og faglige kompetanse.