Som ny leder har valgkomiteen valgt å innstille Torleik Svelle (23) fra Lillehammer i Oppland. Torleik har markert seg som en energisk og dyktig nestleder gjennom året som har gått, og det er veldig gledelig at han har takka ja til å innstilles som leder. Han kommer til å sikre Senterungdommen trygg styring, og er klar for å holde Senterpartiet i ørene.

 

”Det er en stor ære å bli spurt av valgkomiteen om å lede landets beste ungdomsparti det neste året, og med stor ydmykhet vil jeg takke ja til jobben. Et tydelig tegn på at Senterungdommen er en sterk kraft i Norge er at vi har flere hundre folkevalgte og fem veldig flinke ordførere! Dersom landsmøtet gir meg tillit vil jeg fortsette arbeidet med en klimapolitikk som virker og samtidig skaper arbeidsplasser i distriktene. Vi må også presse på for et ryddig arbeidsliv for alle og prioritere vekst på bygda foran vekst i byen!” uttaler en ydmyk Torleik Svelle.

 

Videre i ledelsen innstilles politisk nestleder Kari Jordal (24) fra Os i Hordaland og organisatorisk nestleder Dorthea Elverum (23) fra Stjørdal i Trøndelag. Kari Jordal har vist seg som en dyktig politisk håndverker, og blir en sterk figur i å utarbeide nytt stortingsvalgprogram det neste året. Dorthea Elverum har lang fartstid fra flere ledd i organisasjonen, og har i sentralstyret arbeida godt med å løfte fylkes- og lokallag til nye høyder.

 

Valgkomiteen har hatt gleden av å intervjue mange sterke kandidater, og valgkomiteen har hatt et utfordrende arbeid med å velge blant disse. De innstilte er kandidater som viser stor arbeidskapasitet, og som har klare tanker om arbeidet med å videreutvikle Senterungdommen i året som kommer.

 

Vi har valgt å innstille en god blanding av gamle og nye, yngre og litt eldre krefter, samt prioritert både geografisk og kjønnsmessig fordeling. Dette er en gjeng vi har stor tro på at skal kunne bidra til at Senterungdommen fortsetter å vokse i tida framover, og utvikle spennende, ny politikk fram mot neste stortingsvalg!

 

 

Spørsmål til innstilt leder:

Torleik Svelle (466 75 564)

 

Spørsmål om innstillinga og valgkomiteens arbeid kan stilles til valgkomiteens leder:

Viel Jaren Heitmann (402 43 621)

 

 

Innstillinga i helhet

 

Leder:                                    Torleik Svelle (23), Oppland

Politisk nestleder:                Kari Jordal (24), Hordaland

Organisatorisk nestleder:    Dorthea Elverum (23), Trøndelag

Internasjonal leder:              Jesper Nohr (22), Hedmark

 

Sentralstyremedlemmer:

1.       Synne Lerhol (28), Oslo

2.       Anja Ninasdotter Abusland (23), Agder

3.       Skjalg Hamnes (26), Nordland

4.       Henrik Hageland (20), Rogaland

5.       Emma Berge Ness (21), Sogn og Fjordane

 

Varaer:

1.      Henrik Nordtun Gjertsen (20), Rogaland

2.      Erlend Nytrøen (21), Hedmark / Oslo

3.      Maren Grøthe (18), Trøndelag

4.      Petter Vesterdal (23), Trøndelag

5.      Oda Maria Hokstad (23), Vestfold

 

 

Kontrollkomite

·         Emilie Enger Mehl (26), Hedmark

·         Tollak Mikal Kaldheim (29), Møre og Romsdal

·         Magnus Weggesrud (28), Buskerud