Meny
Bli medlem
The Libanese/Norwegian youth program

The Libanese/Norwegian youth program

Fra 29. September til 4. Oktober har de største norske ungdomspartiene vært på plass i Beirut, under «The Libanese/Norwegian youth program». Norske ungdomspartier arbeider side om side med libanesiske ungdomspartier i et tverrpolitisk demokratiprosjekt.

Publisert: 07.10.2022

Målet med prosjektet er å styrke stemmen til unge libanesere. Gjennom å styrke ungdomspartier og ungdomspolitikere, håper vi at samarbeidet vil ha en positiv effekt på sikt. Jeg har representert Senterungdommen, og har hatt en uforglemmelig opplevelse sammen med de ulike representantene fra de andre partiene.

Libanon befinner seg i en svært vanskelig situasjon. Hyperinflasjon, mangel på strøm og stengte banker er bare noen av problemene som skal løses. Vi som kommer fra Norge har ikke svarene på plass, men vi ønsker å lytte, diskutere og inspirere. Vi ønsker også å knytte kontakter på en måte vi ikke hadde hatt muligheten til ellers. Noe vi har fått muligheten til å gjøre, gjennom en liten uke i dette fantastiske landet.

Vår tid i Libanon har vært travel, innholdsrik og spennende. Vi har møtt flere av de største ungdomspartiene i landet og vi har gjennom ulike arrangementer fått muligheten til å sette oss inn i virkeligheten, som folk i Libanon står i. Vi har utvekslet fakta, erfaringer og råd. Vi har også tilbrakt tid med libaneserne, etter møtetid. Noe som har gjort turen ekstra givende.

Reisebrev 1.jpg

Selv om Libanon ligger i Midtøsten og har en helt annen historie enn oss er det tydelig at de unge menneskene vi har møtt er villige til å lære av oss. På samme måte ønsker vi å lære av dem, slik at begge parter kan bruke dette besøket som inspirasjon for å arbeide videre mot vårt felles mål. Nemlig å styrke ungdommer på tvers av landegrenser og innad i våre to fantastiske land.

Vi har fått oppleve en vakker, unik og levende by i Beirut. Vi har også fått muligheten til å reise ut av hovedstaden og se andre deler av landet. Synet av vakre strender, majestetiske kirker og et yrende folkeliv er bare noen av opplevelsene vi sitter igjen med, når vi kommer hjem. Jeg er takknemlig for at Senterungdommen er en del av dette prosjektet, og det gleder meg at prosjektet skal utvikles videre.

Takk for turen!

Robin