Meny
Bli medlem
Pressemelding: Andrine Hanssen-Seppola (19 år) er Senterungdommens nye leder

Pressemelding: Andrine Hanssen-Seppola (19 år) er Senterungdommens nye leder

Lørdag den 19. november ble Andrine Hanssen-Seppola (19 år) fra Tromsø valgt som ny leder i Senterungdommen til stående applaus blant de nesten 180 delegatene på Senterungdommens landsmøte.

Publisert: 19.11.2022

Da Senterungdommen samlet seg til sitt 73. landsmøte, den 18. – 20. november, ble Andrine Hanssen-Seppola valgt som leder i Senterungdommen til stående applaus fra de nesten 180 delegatene som deltok på landsmøtet, som fant sted på Quality Airport Hotel Gardermoen. 19-åring fra Tromsø blir Senterungdommens andre leder fra Troms noensinne og tidenes yngste leder siden ungdomspartiet ble dannet i 1949.

 

Det er en enormt stor ære å få lede Senterungdommen. Vi er Norges viktigste ungdomsparti, og jobber hver eneste dag for gjennomslag for ungdom. Jeg skal være en tydelig stemme for unge, og jobbe knallhardt for at det satses på at unge skal kunne bo i hele landet, psykisk helse og for at vi utvikler landet mens vi kutter utslipp, sier Hanssen-Seppola om å bli valgt som Senterungdommens nye leder.

 

Tidenes yngst leder i Senterungdommen noensinne

Hanssen-Seppola sitter etter landsmøtet i ungdomspartiets politiske toppledelse sammen med Ibrahim Ali (24 år) fra Oslo og Anne Martine Brox-Antonsen (21 år) fra Skjervøy. 19-årige Hanssen-Seppola er den yngste lederen i Senterungdommen noensinne, og syns derfor det var ekstra hyggelig å bli valgt som leder i Senterungdommen.

 

Bredd erfaring fra senterbevegelsen

Selv om Hanssen-Seppola bare er 19 år har hun i tillegg til å ha sittet i Senterungdommens sentralstyre i to år, blant annet som politisk nestleder og fungerende leder mens Torleik Svelle var på Stortinget, vært lokallagsleder, politisk praktikant for Senterpartiet og politisk ungdomskandidat for Troms Senterpartiet.

 

Nyvalgt sentralstyre

I tillegg til Senterungdommens poliske toppledelse ble også nytt sentralstyre i Senterungdommen valgt under landsmøtet. Det nye sentralstyret sier de er klare for det kommende arbeidsåret med mange planer for hvordan Senterungdommen skal fortsette å vokse. Dette med mål om stor gjennomslagskraft i norsk politikk, som et av Norges største ungdomsparti. Det nye sentralstyret i Senterungdommen ser slik ut etter det 73. landsmøtet:

 

 

Leder

Andrine Hanssen-Seppola (19 år)

Troms

Politisk nestleder

Ibrahim Ali (24 år)

Oslo

Organisatorisk nestleder

Anne Martine Brox-Antonsen (21 år)

Troms

Internasjonal leder

 Torstein Buskaker (27 år)

Hordaland

1. styremedlem

Nils Forren (22 år)

Trøndelag

2. styremedlem

Skjalg Hamnes (29 år)

Nordland

3. styremedlem

Dordi Boksasp Lerum (20 år)

Møre og Romsdal

4. styremedlem

Sigrid Onsgaard Sagabråten (26 år)

Buskerud

5. styremedlem

Halvard Brundtland (20 år)

Vestfold

1. varamedlem

Petter Vesterdal (26 år)

Trøndelag

2. varamedlem

Ashish Kumar Bhargava (17 år)

Akershus

3. varamedlem

Nora Rudjord (21 år)

Agder

4. varamedlem

Oda Grøtting (22 år)

Hedmark

5. varamedlem

Tonje Såkvitne (29 år)

Hordaland