Oda Maria kjenner organisasjonen og Senterbevegelsen godt fra tidligere, hun har blant annet vært fylkesleder i Vestfold Senterungdom og har tidligere jobbet som politisk praktikant i Senterpartiet. I dag sitter hun både som fylkestingsrepresentant i Vestfold og Telemark og sentralstyremedlem i Senterungdommen.

23-åringen har fra tidligere en bachelorgrad innen bioingeniørfag fra OsloMet og studere for øyeblikket på NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet), men gleder seg nå til å sette studiene på vent for å begynne som generalsekretær i Senterungdommen. – Vi står framfor et meget spennende valg i 2021 og vi merker økt interesse for organisasjonen. Det blir gøy og krevende å ta organisasjonen videre. Men dette er lagarbeid, og jeg vet vi skal få til det sammen. Så skal jeg utøve min rolle som generalsekretær så godt jeg kan, sier den nyansatte generalsekretæren.

Lederen i Senterungdommen, Torleik Svelle, gleder seg til et tett samarbeid med Oda Maria fra begynnelsen av mai. – Det er en viktig jobb som skal gjøres for partiet nå, i en utrolig viktig tid. Vi skal være klare for å skape nye, grønne arbeidsplasser om vi vinner valget i 2021, da trenger vi godt mannskap, og det får vi med Oda på laget, sier Svelle om ansettelsen.

Avtroppende generalsekretær, Rikke Håkstad, sier hun er klar for et nytt kapittel i livet til høsten, med både gamle og nye oppgaver og ønsker Oda Maria lykke til som generalsekretær for verdens råeste ungdomsparti.