Jeg møter andre politikere som sier men dere vil jo ikke dette, det går jo så bra i opposisjon. Dere er ikke forberedt på dette. Hva skal dere gjøre med samarbeidspartiene? Da tror jeg ikke de kjenner Senterpartiet. De forstår ikke hvorfor vi er blitt et av Norges fire store partier.

Om KrF peker på oss, så er mitt råd på vegne av Senterungdommen tydelig: Vi skal ta ansvar, vi skal inn i regjering. Men vi skal ikke inn i regjering for KrF, ikke for Ap, og heller ikke for Sp.

Hvis vi blir spurt om å danne en ny regjering, skal vi gjøre det for folket i Finnmark som regjeringen vil spørre i en avgjørelse om sommertid og vintertid, men ikke om deres eget fylkes fremtid.

Vi skal gjøre det for folket på Frøya som opplevde at et hus ble skutt på med skytevåpen, men hvor politiet ikke kom før seks timer senere. Seks timer senere. Slik skal det ikke være i Norge 2018.

Vi skal gjøre det for folket i Trysil som opplever at storsamfunnet har gitt dem et oppdrag, men ikke takknemligheten som følger med det. De møtes heller med forakt og tvilen på om det de forteller er sant. Latterliggjøring over den gamle damen som bare går tur med hundene sine rundt husveggen fordi hun ikke tørr noe annet så lenge ulven lusker i nærområdet.

Vi skal gjøre det for ordføreren som må innføre eiendomsskatt for første gang. Vi skal gjøre det for kommunestyrene som straffes fordi de sa nei til å bli sammenslått. De svarte nei, fordi de kjenner folket og tjenestene. De straffes for sin kunnskap og for å lytte til sine innbyggere. De må kutte i eldreomsorg og i skolene fordi de sto opp for egen befolkning. Om vi skal inn i regjering, så er det ikke for Ap eller KrF, det er for dem.

Det er for folket som opplever at de er mindre verdt. For alvorlig talt, hvor mye er du verdt hvis du får to timer ekstra reisetid til sykehuset? Om politiet har en time responstid, men ikke klarer å levere på det engang. Hvor mye er du verdt hvis landsdelen din ikke skal forsvares men gis opp?

Jeg er ikke en tilhenger av regjering og makt for enhver pris. Jeg vet ikke hvor vi er om to måneder. Men jeg vet at vi trengs og er viktige. Hvis vi går inn i en regjering, så er det ikke for Ap, ikke for KrF, ikke for Solberg, ikke for Støre: det er for folk rundt om i hele landet, som fortjener et parti og en regjering som ser hele Norge.

Artikkelen stod først på trykk i Vårt Land: http://www.verdidebatt.no/innlegg/11745715-en-ny-regjering-for-folket.