Meny
Bli medlem
Pressemelding: Andrine (18) valgt som nestleder i Senterungdommen

Pressemelding: Andrine (18) valgt som nestleder i Senterungdommen

Under Senterungdommens 72. landsmøte i helga ble Andrine Seppola fra Tromsø valgt som politisk nestleder i ungdomspartiet.

Sist endret: 23.11.2021

Da Senterungdommen samlet seg til fysisk landsmøte for første gang på to år, var det en 18-åring fra Troms som ble valgt som ny nestleder i Norges 3. største ungdomsparti.

– Det er en ære og utrolig stas at landsmøtet viser meg denne tilliten. Senterungdommen er en stor maktfaktor i norsk politikk, og jeg er mer motivert enn noensinne for å kjempe for gjennomslag for unge når Senterpartiet endelig er i regjering, sier Seppola om å bli valgt som nestleder i Senterungdommen.

Hun blir den første fra Troms siden landbruks- og matminister Sandra Borch som trer inn i ungdomspartiets politiske toppledelse, og skal sitte der sammen med Torleik Svelle fra Oppland og Dorthea Elverum fra Trøndelag.

– Jeg gleder meg og er supermotivert til å ta fatt på arbeidet som nestleder i Norges råeste ungdomsparti. Vi har mista åtte år med høyresiden i regjering, og nå er det på tide med en ny kurs. Folk skal kunne leve gode liv i hele landet med oss i regjering. Vi skal bygge Nord-Norgebanen, sørge for politi og ambulanse uansett hvor du bor og løse klimakrisa på en fornuftig måte, sier Seppola.

Seppola blir trolig den yngste nestlederen i Senterungdommen noensinne, men stortingsvaraen fra Troms har bygget opp mye erfaring og føler seg klar for nye oppgaver. Neste arbeidsår skal hun blant annet lede Senterungdommens politiske arbeid og utarbeide et nytt internasjonalt program for ungdomspartiet.

Det ble valgt hele fire nordnorske representanter inn i sentralstyret til Senterungdommen. Anne Martine Brox-Antonsen (20) fra Skjervøy ble gjenvalgt som sentralstyremedlem.

Relaterte personer

Andrine Hanssen-Seppola

Andrine Hanssen-Seppola

Politisk nestleder Telefon:  +47 413 38 683