Meny
Bli medlem

Internasjonalt program

Internasjonalt program

På denne siden finner du informasjon om utkastet til Senterungdommen sitt internasjonale program som skal behandles på landsmøtet i 2022.

Forside internasjonalt program.png

Andreutkast (PDF) Andreutkast (Word)

Send inn endringsforslag

Gode senterungdom,

Programmet du nå leser i er ulikt noe annet politisk dokument i vår organisasjon. Senterungdommen har alltid hatt øyne og hjerter for hele verden, og det har vært på høy tid å få vår internasjonale politikk samla. Senterungdommens internasjonale program skal være vårt ungdomsparti sin rettesnor i internasjonale spørsmål, og et utgangspunkt for hvordan vi skal arbeide med og løfte vår politikk.

Vi er et annerledesparti, og Senterungdommen skal alltid ta kampen for våre saker - både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi tror på et levende folkestyre, en klok forvaltning og en rettferdig fordeling – i hele verden. Det trengs ofte ulike løsninger i verden enn i Norge, men verdiene som ligger til grunn for politikken vil være de samme. Senterungdommen er menneskerettighetenes og folkerettens forsvarer. Vi mener at alle mennesker har lik verdi, og vi vil at alle skal ha muligheten til å leve gode liv.

Senterungdommen skal stå sammen for utvikling og i solidaritet med verden, og vi skal være en pådriver for nordisk og internasjonalt samarbeid samt rettferdige handelsavtaler. Vi arbeider for et sterkt norsk forsvar, er en garantist for norsk deltakelse i NATO-alliansen og vi skal satse på nordområdene.

Verden endrer seg stadig, men Senterungdommen skal alltid stå opp for et levende folkestyre, en klok forvaltning og en rettferdig fordeling. Det er denne kampen Senterungdommen alltid skal ta – lokalt, nasjonalt og globalt. Sammen flytter Senterungdommen fjell, og sammen kan vi gjøre en stor forskjell.

Hilsen Internasjonalt programutvalg

Andrine Seppola
Ibrahim Ali
Torstein Buskaker
Jens Bartnes
Elin Brekke
Ingvild Munz
Robin Tveit
Anora Rusten
Dordi Lerum
Jørgen Langbekkhei
Nora Rudjord
Ashish Kumar Bhargava

Relaterte personer

Andrine Hanssen-Seppola

Andrine Hanssen-Seppola

Politisk nestleder i Senterungdommen Telefon:  +47 413 38 683
Ibrahim Ali

Ibrahim Ali

Internasjonal leder Telefon: Tlf: +47 979 30 412